Over Austen Tales

Symposium mei 2017 José Roeken heeft al jarenlang een fascinatie voor het leven en werk van de Engelse schrijfster Jane Austen. Na het volgen van de Summercourse “Jane Austen’s England’ aan het King’s College in London besloot zij Austen Tales op te richten om haar passie te delen met anderen.

Sindsdien geeft zij lezingen, presentaties en cursussen over ‘all things Austen’ waarbij zij fragmenten van tv- en filmbewerkingen laat zien die over Jane Austen en van haar romans zijn gemaakt. José verhoogde haar kennis verder door het volgen van een cursus over het boek Pride and Prejudice aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en woonde een aantal literaire workshops bij van Prof. Paul Franssen van de Universiteit van Utrecht. In 2014 maakte zij een studiereis naar Lyme Regis en Bath en interviewde daar Engelse Jane Austen kenners. Recentelijk nam zij deel aan ‘Jane Austen’s Places inspiration and imagination’ een Special Interest Event dat werd georganiseerd door Christ Church College in Oxford. Bij Austen specialst Hazel Jones volgde zij de cursus ‘Jane Austen: designing perfection’ aan het Denman College in Marcham.

Vanaf 2019 begeleidt José reizen naar het Zuiden van Engeland om in de voetstappen van Jane Austen te treden met een bus vol belangstellenden. De reizen worden georganiseerd door Garden Tours en kunnen geboekt worden in de zomermaanden. Zie hier voor meer informatie over de reizen in 2024.

Austen Tales neemt belangstellenden tijdens haar presentaties mee in Austens uitzonderlijke kijk op de rangen en standen, waarden en normen aan het eind van de 18e eeuw, haar satirische karakterbeschrijvingen en messcherpe analyses van menselijke tekortkomingen.

Graag deelt José haar passie voor Jane Austen met u!