Jane Austen reis van Garden Tours

Jane Austen reis Love and FriendshipJosé Roeken van Austen Tales gaat van 28 juni tot en met 3 juli 2019 als Austen kenner mee op een prachtige Jane Austen reis door het Zuiden van Engeland, georganiseerd door Garden Tours.

Thema van deze geweldige reis, die een must is voor iedereen die van Engelse tuinen, landhuizen én van Jane Austen houdt, is Love &  Friendship. Dit is de titel van een jeugdroman van Austen en een onderwerp dat in al haar boeken terugkomt.

Garden Tours heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld. Zo bezoek je de historische steden Oxford, Bath en Salisbury en prachtige landhuizen zoals Basildon Park, Wilton House en Mompesson House met fraaie interieurs, mooie Engelse tuinen en groots aangelegde landschapsparken. Hier is een aantal boeken van Jane Austen verfilmd. Ook een van de beroemdste landschapstuinen van Engeland staat op het programma: Stourhead. Met vijver, grot en natuurlijk de Apollotempel waar Mr Darcy in de stromende regen Elisabeth Bennet ten huwelijk vraagt. Stourhead House bekijken we en natuurlijk ook Jane Austens eigen huis in Chawton.

Austen Tales reist met je mee! José Roeken vertelt over de relatie die de te bezoeken locaties hebben met Jane Austen. Zij verrijkt je met achtergrond informatie, leuke wetenswaardigheden en neemt uiteraard in kostuum deel aan de diners die op het programma staan. Daarnaast is zij een groot kenner van de tv- en filmbewerkingen die van de romans van Jane Austen gemaakt zijn en beantwoordt graag al jouw vragen hierover.

Mocht je niet mee kunnen met de eerste reis? Op 21 juli is er nog een vertrekmogelijkheid. Dan reist Ingrid Tieken-Boon als Austen kenner mee. Zij schreef een boek over de brieven die Jane Austen tijdens haar leven heeft geschreven.

Voor alle informatie en boeken, kun je kijken op: https://www.gardentours.nl/tuinreis/jane-austen/

Boek snel want het aantal plaatsen voor deze exclusieve reizen is beperkt!