Boek over The Pheasants

Austen Tales verzorgde dit najaar in samenwerking met The Pheasants een reeks succesvolle literaire lezingen: ‘Tea with Mr. Darcy’. Over dit stijlvolle miniatuur landhuis in Everdingen maakte eigenaresse Suzanne Allard een prachtig boek.

Het boek staat boordevol prachtige foto’s van o.a. de yellow library waar de presentaties over Jane Austen en Mr. Darcy werden gegeven. Het verhaal achter de foto’s is verrassend boeiend, informatief en humoristisch; een eclectische mix van het project in chronologische volgorde, achtergrond over architectuur, interior design en stijlstromingen, in een onderhoudende mix van anekdotes, technische uitleg en reisverhalen, alles doorspekt met een enorme passie voor historie, ambacht, buitenleven en schoonheid. Een boek om je in te verliezen. Het boek is een eerbetoon aan Ruud, de man van Suzanne, die plotseling overleed in 2018.

Afgelopen zaterdag overhandigde Suzanne het eerste exemplaar aan Josephine Rombouts, auteur van ‘Cliffrock Castle’, ‘Terug naar Cliffrock Castle’ en ‘De weg naar Cliffrock Castle’. Ook Austen Tales was daarbij aanwezig.

Het boek heet ‘De love affair van een Hollands huis’ en is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van Downton Abbey, Jane Austen en ‘all things British’.

Het bevat een schat aan informatie over stijl en architectuur en nuttige adressen, telt 248 pagina’s, meer dan 300 illustraties en is een gebonden, luxe uitgave. Voor € 35,- is het te bestellen via www.thebritishexperience.nl en te koop via de boekhandel in Nederland en België. (ISBN 978 94 6262 326 2)
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Casteels.
(info@thebritishexperience.nl)

Zie ook www.thepheasants.nl