Austen Tales op reis

Vorige week reisde Austen Tales mee met de Jane Austen reis ‘Love and Friendship’ van Garden Tours. Onderweg mocht Austen Tales verhalen vertellen over Jane Austen en de link die Austen en haar boeken hadden met de locaties die werden bezocht. Hieronder een kort overzicht van de bezochte plekken tijdens deze geweldige reis die werd georganiseerd door Marieke Schröder.

Dag 1:
Godmersham Heritage centre en St. Lawrence church.
Edward Knight Austen, de broer van Jane Austen erfde dit landgoed van zijn adoptieouders, de Knights. Jane Austen is er veel geweest.

Dag 2:
Bath
Jane Austen woonde van 1801-1806 in Bath en er zijn veel bezienswaardigheden uit die tijd te bezoeken. En natuurlijk ook de huizen waar zij gewoond heeft en het Jane Austen Centre aan Gaystreet.
Tijdens het diner hadden we een special guest: Caroline Jane Knight, verre achternicht van Jane Austen.

Dag 3:
Stourhead
Hier werden oa bij de Temple of Apollo opnames gemaakt voor de Pride and Prejudice film uit 2005.
Jane Austen House Museum
Dé plek waar Jane Austen gewoond heeft en haar 6 grote romans heeft geschreven en herschreven. Hier voel je haar aanwezigheid. Jeremy Knight nazaat van Edward Austen verwelkomde ons hier!

Dag 4:
Oxford
We bezochten St. John’s college waar Jane’s vader, broers en neven gestudeerd hebben. En de Bodleian en Weston Libraries waar manuscripten van Austen bewaard worden.
Basildon Park
Hier werd ook gefilmd oa. voor Pride and Prejudice 2005. Basildon Park was omgetoverd in Netherfield Park, het huis van Mr. Bingley.

Dag 5:
Salisbury Mompesson House
Na een bezoek aan de Kathedraal keken wij of Mrs. Jenning (S&S 1995) thuis was in haar Londense stadswoning. Ook zagen we het bed waarop Marianne huilt om het verliezen van haar grote liefde Mr. Willoughby.
Wilton House
In de single en double cube room werden verschillende opnames gemaakt voor Sense and Sensibility en Pride and Prejudice. Deze schitterende kamers zijn echt dé woonkamers van Mr. Darcy! En reken maak dat hier veel balls werden georganiseerd in Austens tijd!

Dag 6
Godinton
Jane Austen bezocht hier de familie Toke, die vrienden waren van haar broer Edward