Woensdag 30 oktober 2013

Theater aan de Brink woensdag 30 oktober 2013

theater aan de Brink zaal200 jaar Pride and Prejudice
Kaarten bestellen via: reserveren@hartvanlaren.nl

Pride and Prejudice, het bekendste boek van de Engelse schrijfster Jane Austen verscheen in 1813. Maar … het verhaal boeit en inspireert filmmakers en scriptschrijvers 200 jaar later nog steeds volop! José Roeken van Austen Tales neemt u op woensdag 30 oktober van 19.30-22.00 uur graag mee in de wereld van Austen en haar werk. Aan de hand van film- en tv- fragmenten van Pride and Prejudice bewerkingen, legt zij onder andere uit waarom Mr. Darcy in werkelijkheid nooit in de vijver van zijn landhuis zou springen. Daarnaast exposeert José items uit haar bijzondere Jane Austen collectie.

Het programma:

19.30u Ontvangst
19.45u Jane Austens leven en werk
20.45u Pauze met kopje thee en Engelse lekkernij
21.00u 200 jaar Pride and Prejudice
22.00u vragen stellen en napraten!

Het eerste deel van de Jane Austenavond is gewijd aan het leven en werk van de schrijfster. Er zal onder andere gesproken worden over haar karakter, haar liefdes en haar literaire betekenis en er zullen fragmenten worden vertoond uit films over haar leven. Na de pauze zal het gaan over de verfilmingen van Pride and Prejudice. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms. Speciale aandacht is er voor Mr. Darcy, de romantische held van het verhaal.

Zin in een avond onvervalst genieten van beelden boordevol Regency kostuums, society satire en  oude Engelse landhuizen? Kaarten zijn te koop via reserveren@hartvanlaren.nl of aan de kassa in het Brinkhuis.

Kaarten voor deze avond kosten € 10,- en zijn incl. een kopje thee met Engelse lekkernij in de pauze.

Theater aan de Brink
Brinkhuis
Brink 29, Laren
telefoon: (035) 751 39 91
Website