Donderdag 30 oktober 2014

Lezing Bibliotheek Muiderberg in de Rijver

P&PJane Austen en haar romans
Haar leven en werk in beeld

Jane Austen, de bekende Engelse schrijfster, is al bijna 200 jaar geleden overleden. Maar…… haar werk leeft voort. Niet alleen in haar boeken maar ook in tv- en filmbewerkingen.  Haar uitzonderlijke kijk op de rangen en standen, waarden en normen aan het eind van de 18e eeuw en haar satirische karakterbeschrijvingen en messcherpe analyse van menselijke tekortkomingen blijven wereldwijd miljoenen lezers boeien.  

José Roeken van Austen Tales neemt u op donderdagavond 30 oktober van 20.00 -22.00 uur graag mee in de wereld van Jane Austen en haar werk. Het eerste deel van de avond is gewijd aan het leven van de schrijfster. Aan de hand van fragmenten uit films die over haar leven zijn gemaakt wordt o.a. gesproken over haar familie, karakter, liefdes en literaire betekenis. Na de pauze komen de zes grote romans aan bod: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Persuasion en Northanger Abbey. Daarbij worden fragmenten vertoond uit televisieseries en speelfilms die van deze romans gemaakt zijn. Speciale aandacht is er voor Mr. Darcy, de romantische held van Pride and Prejudice.

Zin in een avond onvervalst genieten van beelden boordevol Regency kostuums, society satire en oude Engelse landhuizen? Kom dan ook!

Datum: donderdag 30 oktober 2014
Locatie: De Rijver, Nienhuis Ruyskade 26, Muiderberg
Ontvangst 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur, einde 22.00 uur
Entree: prijzen nog niet bekend.

Reserveren aanbevolen via: bibliotheek Eemnes Weesp Muiden en Wijdemeren.
Voor kaartverkoop en reserveren klikt u op:
http://www.debibliotheek.org/actueel/agenda/een-avond-over-jane-austen.html